Denna hemsida använder cookies för att förbättra din upplevelse.
Mer information

SEIKO - En reise i tid

Historien om SEIKO starter i 1881, da K. Hattori, åpnet en butikk for reparasjon av veggur i sentrale Tokyo, Japan. Bare 11 år senere produserer firmaet sitt første veggur, og i 1895 deres første lommeur. Kinaro besluttet at Seiko skal være "alltid et skritt foran", og i løpet av ni år, hadde han utviklet sin virksomhet fra å være et urmaker verksted til en klokkeprodusent. Hans Fabrikk ble kalt "Seikosha" – huset av presisjon.  I dag, etter mer enn 130 år med innovasjon, er firmaet fremdeles dedikert til perfeksjon som grunnleggeren ønsket å oppnå.1965


Begynnelsen av SEIKO

Starten av produksjon av Japans første armbåndsur, Seiko Laurel.
1965

Den første dykkerklokken

Seiko introdusert Japans første dykker klokke, en mekanisk selvopptrekkende klokke som var vanntett til 150 meter. Takket være sin pålitelighet ble denne klokken respektert av eventyrere over hele verden, inkludert Japansk antarktis forsknings ekspedisjon.
1969

Automatisk kronograf

Seiko ble det første selskapet som laget en automatisk kronograf. Selv i dag, er dette gullstandarden i kronograf teknologien på grunn av sin holdbarhet og brukervennlige trykknapp løsninger.
1969

Den første Quàrtz armbåndsur

I dette året kom Seiko med den originale «Astron», og dette ble med det den første klokken i verden som tok i bruk quartz teknologien (batteridrevet), og med den forandret måten tiden ble vist på i hele verden. 
1975

Titan dykkerklokke

Seiko lagde en revolusjonerende dykkerklokke som bruker en dual-struktur kasse med en utvendig titanskall. Det var den første dykkerklokken i verden til å bruke titan. Den tilbød verdens høyeste grad av vannresistens og lufttetthet, så vel som en viktig økning i holdbarhet (korrosjonsbestandighet og slitestyrke.) Den utvendige konstruksjonen alene inneholdte over 20 patenter, og denne klokken var motstandsdyktig mot utrolige 600 meter dybde.

1983

Seiko lagde verdens første quarts klokke med alarm kronograf

1984

Seiko kom med verdens første data armbåndsur
1988

Verdens introduksjon av AGS/ Kinetic

Seiko introduserte verdens første Quàrtz klokke som drives av bevegelse fra brukeren. nå kalt Seiko Kinetic. Denne mekanismen driver en kvarts krystall ved hjelp av elektrisitet generert av samme type rotor som brukes i selvtrekkende klokker. Rotoren er i stand til hastigheter på 100 000 rpm, mer enn fem ganger raskere enn en Formel 1 bil.
1990

Seiko kom med verdens første computer dykkerklokke
1999

Seiko lagde verdens første Spring Drive klokke2007

Seiko kom med verdens første Spring Drive kronograf
2012

Seiko lanserte verdens første analoge GPS klokke – ASTRON

Den nye Astron mas verdens første GPS solar klokke. Dette er en klokke med ledende teknologi som mottar presis tid og tidssoneinformasjon fra en atomklokke via GPS satellitt, og det er drevet av solenergi alene.
SEIKO har blitt premiert utallige ganger for sine kompliserte urverk, design og tekniske nyvinninger, noen av disse er følgende;

1968

Seiko ble beste mekaniske chronometer, «Geneva observatory competition»

1983

Seiko lagde verdens minste tv, laget i form av et armbåndsur

2005

Seiko ble kåret til Watch of the year, Timezone.com

2006

Seiko fikk pris i Grand Prix d’Horologerie de Geneva, beste elektriske klokke


Laddar
Laddar